Skip to content

Wonen, leven en zorg

Wonen, leven en zorg

Welkom bij Woonzorgcentrum Maria Rustoord, waar we streven naar een totaalaanbod in de zorg voor ouderen.

Gelegen in Ingelmunster en toegankelijk voor bewoners uit omliggende gemeenten, bieden we ondersteuning vanaf het moment dat thuis wonen wat uitdagender wordt.

WZC Maria Rustoord is een huiselijke, warme omgeving voor 180 zorgbehoevende ouderen, verdeeld over zeven wooneenheden. 

Onze focus ligt op het bieden van een vertrouwde, aangename en herkenbare leefomgeving, waarbij we streven naar een thuisgevoel voor elke bewoner.

Bij het leven in ons woonzorgcentrum staat een zinvolle dagbesteding centraal, afgestemd op uw vroegere interesses en waarbij uw eerdere sociale contacten kunnen blijven bestaan.

We hechten veel waarde aan uw inspraak om de kwaliteit van leven te optimaliseren en stimuleren uw autonomie en zelfredzaamheid.

Ons dagelijks engagement wordt ondersteund door een professioneel multidisciplinair team dat klaarstaat voor de zorg en begeleiding van al onze bewoners. Elke wooneenheid wordt gecoördineerd door een toegewijde teamcoach.

Bij ons staat zorg op maat centraal, daarom heeft elke wooneenheid een referentiepersoon met expertise in o.a. dementiezorg, palliatieve zorg, wondzorg, seksualiteit en intimiteit, maaltijdzorg, hef- en tiltechnieken, zinzorg en pastoraal en mondzorg.

Voor meer informatie over het wonen en leven, bekijk onze infobrochure.

Neem contact op met de sociale dienst om uw vragen te beantwoorden.

FINGERFOOD

Meer info over ons project fingerfood?

Neem gerust een kijkje op onze aparte website: https://fingerfoodwzcingelmunster.be/ 

Back To Top