Skip to content

Langer thuis in eigen huis

Langer thuis in eigen huis

Maak kennis met onze thuiszorgondersteunende diensten

Centrum voor Kortverblijf

Heeft u nood aan een adempauze, gaat uw mantelzorger op reis of kunt u na een ziekenhuisopname nog niet naar huis? Ons centrum voor kortverblijf kan een tijdelijke oplossing bieden wanneer thuis wonen gedurende een bepaalde periode niet mogelijk is. 

Wij beschikken over 10 kamers, gelegen op het gelijkvloers nabij onze binnentuin en terras, en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten. Als gebruiker kunt u genieten van alle activiteiten in ons woonzorgcentrum binnen een aangenaam woon-en leefklimaat.

Een kortverblijf kan 60 opeenvolgende dagen of 90 dagen per kalenderjaar duren. Het is steeds de bedoeling dat mensen terug kunnen keren naar hun thuissituatie, buiten de residentiële ouderenzorg. 

Centrum voor dagverzorging 

Ons centrum voor dagverzorging ‘Mandelrust’ is een ontmoetingsplaats waar activiteiten worden aangeboden en men zorgondersteuning kan krijgen indien gewenst. 

We richten ons tot personen die een zinvolle dagbesteding zoeken en personen met een fysische zorgnood en/of personen met dementie. Indien nodig kunnen wij vervoer voorzien. 

Mandelrust is elke weekdag open van 8u30 tot 17u. 

Meer info kunt u verkrijgen op onze onderstaande folder ‘thuiszorgondersteunende diensten’.

De Misthoorn

Omgaan met dementie is niet vanzelfsprekend. De Misthoorn is een aanspreekpunt waar je met al jouw vragen over geheugenproblemen en/of dementie terecht kan. 

U kan er terecht voor individuele begeleiding maar ook voor ontmoetingsmomenten met lotgenoten. Zo organiseren wij ‘koffietafels dementie, Uit & Meer en samenzangmomenten.

Wij beschikken over een bibliotheek met boeken over dementie en hebben hulpmiddelen ter beschikking die kunnen uitgeleend worden.

Wenst u meer informatie? Contacteer ons gerust op 0490/49 22 90 of info@demisthoorn.be
U kunt ons terugvinden via de ingang aan de Weststraat 51. 

Breughelfeest
Jaarlijkse markt in het WZC
Oldtimerrit
Samenwerking met scholen – les over dementie
Seniorenfeest in Ingelmunster
Vorming dementie voor handelaars

Buurtwerking 

Via verschillende samenwerkingen betrekken we de buurt actief in het reilen en zeilen van ons woonzorgcentrum. We bouwen aan een warme, inclusieve gemeenschap waar verschillende generaties samenkomen, elkaar inspireren en versterken.

Back To Top