Welkom, hier vind je alle informatie over Maria Rustoord Ingelmunster.

Contacteer ons
Uitbreiding zorgeenheden voor mensen met dementie en dagcentrum voor mensen met dementie.

BY IN Nieuws On 29 april 2015

Het woonzorgcentrum Maria Rustoord wil een voorbeeld zijn van persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie. We bieden zowel ondersteuning in de thuissituatie als zorg en begeleiding binnen een nieuwe woonomgeving in het rusthuis.

De wooneenheden voor bewoners met dementie werden het voorbije jaar aanzienlijk uitgebreid. Tegen 2016 is een volledig nieuwe site klaar met nieuwe kamers en livings, een nieuw dagcentrum en een eigen cafetaria, specifiek gericht naar ouderen met geheugen- en oriëntatieproblemen. De architectuur en inrichting van de omgeving is zo gekozen dat ze mensen ondersteunt en prikkelt.
Het nieuwe dagcentrum zal zich uitsluitend richten naar mensen met dementie en hun mantelzorgers. Er zullen aangepaste activiteiten en begeleiding worden aangeboden, waar ook de ondersteuning van de partner of kinderen van de oudere veel aandacht krijgen. De Misthoorn – één van onze diensten van het woonzorgcentrum – zal hierin ondersteunen.
Zowel in het dagcentrum als op de wooneenheden, streven we ernaar dat ouderen de dag kunnen doorbrengen zoals thuis. Dit wil zeggen: gezellig ingericht, met bijzondere aandacht voor keuzevrijheid en zoveel mogelijk op maat van de wensen en mogelijkheden van elke oudere. De medewerkers van elk team organiseren de zorg maximaal vanuit de beleving van de bewoners.

De nieuwe gebouwen liggen in een U-vorm en omsluiten de nieuwe binnentuin. Op de nieuwe site komt er ook een eigen cafetaria die uitkijkt op de binnentuin. Bewoners en hun familieleden zullen er aangenaam buiten kunnen vertoeven, in een beschermde omgeving voor de bewoner.

Print Friendly, PDF & Email

SHARE THIS ON:

5 jaar ago / Reacties uitgeschakeld voor Uitbreiding zorgeenheden voor mensen met dementie en dagcentrum voor mensen met dementie.

29

APR

No

Comments