Welkom, hier vind je alle informatie over Maria Rustoord Ingelmunster.

Contacteer ons

Infrastructuur

Het woonzorgcentrum Maria Rustoord werd gesticht in 1948 door de Zusters van Maria Ingelmunster en kent bijgevolg reeds een lange geschiedenis. Wat ruim 65 jaar geleden begon als een klein weeshuis en oudemannenhuis in Ingelmunster, is op vandaag een groot en hedendaags woon- en zorgentrum voor ruim 200 ouderen uit de hele regio.

Het woon- en zorgcentrum kreeg al sinds haar oprichting vele bouw- en renovatiewerken. Maar de laatste 10 jaar onderging gebouw een ware metamorfose. In een eerste fase werd een nieuwbouw gerealiseerd met een 30-tal kamers en een ruim centrum voor dagverzorging. Een tweede fase hield de renovatie in van de bestaande gebouwen en de bouw van een volledig nieuwe warme keuken. Deze eerste bouw- en verbouwingswerken zorgden ervoor dat bijna al onze kamers ruime (+/- 25m²) eenpersoonskamers werden. Wij bieden in totaal nog 7 kamers aan voor echtparen.
Anno 2015 zijn wij bezig met de realisatie van het laatste nieuwbouwproject. Dit laatste nieuwbouwproject staat volledig in het teken van onze dementiezorg.
In totaal biedt het woon- en zorgcentrum woongelegenheid aan 170 residentiële bewoners en aan dagelijks 10 ouderen in kortverblijf. Daarnaast biedt Maria Rustoord Ingelmunster ook dagopvang aan ongeveer 50 gebruikers, waarvan 20 plaatsen specifiek voor mensen met dementie.