Welkom, hier vind je alle informatie over Maria Rustoord Ingelmunster.

Contacteer ons

Doelgroep nachtopvang

nachtopvangNachtopvang richt zich tot ouderen die ’s nachts extra ondersteuning nodig hebben maar overdag – eventueel met de hulp van de mantelzorger of met thuiszorg – nog thuis kunnen wonen.

Voor de nachtopvang bieden wij u een comfortabele tweepersoonskamer met sanitaire cel. De kamer is eveneens uitgerust met een oproepsysteem.

Een team van gekwalificeerde medewerkers staat klaar om u op te vangen. Indien nodig wordt u ’s avonds in bed geholpen, ’s morgens geholpen bij het dagelijks toilet of geholpen bij het innemen van voeding, drank en medicatie. Verder kan je beroep doen op de volledige dienstverlening van het woon- en zorgcentrum.

 

 

Medewerkers

Dagelijks staat een professioneel multidisciplinair team klaar voor de zorg voor en begeleiding van alle bewoners. De wooneenheid wordt gecoördineerd door een verpleegkundig diensthoofd, dat ook de dagelijkse overdracht en maandelijkse teamvergaderingen leidt. Per wooneenheid is er een vaste ergotherapeut en een referentiepersoon dementie.

Toekomst

De beveiligde afdeling voor bewoners met dementie zal nog een tweede verdieping krijgen. Deze kamers zijn reeds gebouwd, maar nog niet in gebruik.
Naast het huidig woonaanbod heeft Maria Rustoord Ingelmunster ook plannen voor het bouwen van 40 assistentiewoningen (zorgflats), naast de huidige serviceflats ‘De Ermitage’ van het OCMW.