Welkom, hier vind je alle informatie over Maria Rustoord Ingelmunster.

Contacteer ons

Dagverzorging “Mandelrust”

Doelgroep

Het centrum voor dagverzorging biedt de mogelijkheid aan mensen uit de regio Ingelmunster hun dag op een aangename manier door te brengen in gezelschap van anderen. Voor veel mensen is het alleen wonen iets wat ze zolang mogelijk willen behouden. Mits aangepaste thuiszorg is dit vaak mogelijk maar toch kan het alleen zijn soms zwaar vallen. Ook voor de partner of familie van een zwaar zorgbehoevende oudere kan het soms allemaal teveel worden. In die gevallen biedt het dagverzorgingscentrum een uitkomst. De oudere en de familie kunnen zelf beslissen op welke dagen ze naar het dagverzorgingscentrum willen komen.

Openingsuren

  • elke werkdag van 08u30 tot 16u30
  • gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen

Vervoer

Het Centrum voor Dagverzorging heeft 3 minibussen, die je thuis kunnen ophalen en terugbrengen. We werken hiervoor samen met Taxi Hendrickx. Alle buschauffeurs zijn opgeleid in het omgaan met ouderen met een zorgnood.
Voor het busvervoer betaal je een vergoeding, aangepast aan de afstand tot waar je woont. Wie dit kan of wenst, kan ook met eigen vervoer of met een familielid naar het dagcentrum komen.

kasteeldreefAccommodatie

Het Centrum voor Dagverzorging is gelegen in een groene omgeving, met zicht op de beukendreef en de tuin van het WZC. Binnen de leefruimte is er een zithoek ingericht met relaxzetels om de gebruikers over de middag een aangenaam rustmoment te kunnen aanbieden. De ruimte is zo ingericht dat diverse activiteiten apart kunnen plaats vinden. Alles is er op voorzien om minder valide gebruikers te begeleiden.

Medewerkers

Dagelijks staat een professioneel multidisciplinair team klaar voor de zorg voor en begeleiding van alle bewoners. De wooneenheid wordt gecoördineerd door een verpleegkundig diensthoofd, dat ook de dagelijkse overdracht en maandelijkse teamvergaderingen leidt. Per wooneenheid is er een vaste ergotherapeut en een referentiepersoon dementie.

Toekomst

De beveiligde afdeling voor bewoners met dementie zal nog een tweede verdieping krijgen. Deze kamers zijn reeds gebouwd, maar nog niet in gebruik.
Naast het huidig woonaanbod heeft Maria Rustoord Ingelmunster ook plannen voor het bouwen van 40 assistentiewoningen (zorgflats), naast de huidige serviceflats ‘De Ermitage’ van het OCMW.